Busy & lazy

Makkelijke Mojito

Makkelijke mojito

Een mojito wordt traditioneel gemaakt met Bacardi, bruiswater, limoensap, geplette muntblaadjes, suiker en crushed ice. Met deze munt- limoensiroop maak je een makkelijke versie. Zeker fijn als je een feestje hebt en meerdere mojito’s wilt maken. Je mixt de Bacardi namelijk met deze munt- limoensiroop. Een fles siroop is zo gemaakt en blijft in de koelkast zeker twee maanden goed.

Vergeet het stampen van je limoen en muntblaadjes. Met deze siroop draai jij je hand niet meer om voor een snelle cocktail. Wist je trouwens dat je met dezelfde siroop ook heerlijke cocktails met limoncello kunt maken? En de siroop is ook lekker als limonade. Dus maken die fles zou ik zeggen… dan kom jij de zomer wel door..!

Waar komt de Mojito vandaan?

Zoals de meeste cocktails waar rum in zit komt ook deze oorspronkelijk uit Cuba. Er zijn verschillende theorieën over de naam Mojito. Deze wordt gelinkt aan de Spanjaarden ‘Mojado’ = nat, en aan Mojosaus waar citroen in zit. Er zijn allerlei variaties op de Mojito bedacht zoals de Club Mojito met bruin rum of de Mojito Venezolano met aardbeien.

Meer cocktailrecepten

Op de site staan meer cocktails. Meestal licht omdat het prettig drinkt.

Cocktail Prosecco & Grand Marnier

Cocktail rozen & frambozen

Ingrediënten

Voor 1 cocktail

50 ml Bacardi

30 ml bruiswater

30 ml (of meer naar smaak) munt- limoensiroop

Ijsklonten of crushed ice

Takje munt

Limoenschijfje

Cocktail Mojito

Simpel Mojito recept

Bereiding

Meng de bacardi met de siroop en het bruiswater. Voeg naar smaak eventueel extra siroop toe.

Voeg ijsklonten of crushed ice toe en garneer je glas met een takje munt en schijfje limoen.

Makkelijke Mojito

Reageer, je e-mail wordt niet getoond