Busy & lazy

Kip citroen & bulgur

Kip met citroen tomaat & bulgur

De combinatie van kip met citroen tomaat en bulgur is fris en heeft een lekkere bite. Een fijne maaltijd die prima vooraf klaar te maken is. Je kunt het lauwwarm eten of als salade. Daarmee is het ook een goed alternatief voor de lunch.

Durum tarwe

Hier kennen we het als bulgur maar in het Midden-Oosten spreken ze over burghul of boergoel. Zorg, als je bulgur koopt, dat deze gemaakt is van durum. Dit is een harde tarwesoort die gebruikt wordt voor bulgur, couscous, pasta en sommige noedels. De smaak is wat nootachtig.

Bulgur wordt vooral gebruikt in de Arabische en mediterrane keuken en verwerkt in kibbeh en tabouleh, maar ook in andere salades en soepen. Dit graan heeft een hoog eiwitgehalte en verzadigd goed. Verder bevat het veel vezels en dat is goed voor de spijsvertering. Alle reden dus om deze kip met citroen & bulgur te maken!

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

400 gr kipfilet

250 gr bulgur

1 citroen

2 takjes munt

Flinke handvol koriander

4 rode paprika’s

200 gram cherrytomaten

Balsamicoazijn

Peper, zout, olijfolie

 

Bereiding

Snijd de kip in stukjes. Pers de citroen uit. Doe de kip met wat peper, zout en het sap van de citroen in een schaal en laat 10 minuten marineren. De kip blijft hierdoor heerlijk mals en smaakt lekker fris.

Doe water met wat zout in een pan, breng aan de kook en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur gaar (ca 10 min) en giet af. Laat enigszins afkoelen.

Bak de stukjes kip in een pan met wat olie of boter (ca 5 min). Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes (verwijder zaadlijsten) en halveer de cherrytomaten. Snijd de koriander en munt (steeltjes van de koriander kun je mee snijden, die van de munt niet).

Meng alles door elkaar met 3 a 4 eetlepels balsamicoazijn en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.

Kip citroen & bulgur

Reageer, je e-mail wordt niet getoond