Recepten

Hartige taart zonder deeg

Hartige taart zonder deeg

Het is een all time favourite, deze hartige taart zonder deeg. Makkelijk, snel en weinig calorieën. Een slank recept dat ik heb overgehouden aan een Weight Watchers periode. Wel heb ik er inmiddels mijn eigen variant van gemaakt door nog meer groenten en verse kruiden toe te voegen.

Deze groentetaart zonder deeg past prima in een koolhydraatarm dieet of wanneer je even een balansdag wilt inlassen. De taart wordt gemaakt  zonder bodem. Dus geen bladerdeeg of filodeeg en toch stevig. Bomvol groenten en in 20 minuten in de oven. Wij eten deze hartige taart zonder deeg zowel voor lunch als diner. Deze groentetaart kun je zowel lauw als warm eten.

Voor een magere versie van deze taart gebruik je 20+kaas. Maal je niet zo om de calorieën dan kun je blokjes zachte geitenkaas toevoegen, heerlijk… En varieer ook eens met de groenten, gebruik bijvoorbeeld groene asperges ipv courgette.

Salade erbij

Deze simpele salade met rode ui en kappertjes is erg lekker bij de hartige taart. Normaal stop ik een salade vol verse groenten en/of kruiden. In deze taart zitten al heel veel groenten. Voeg daarom wat zoetzuur toe in de vorm van kappertjes, kapperappeltjes en augurken. De yoghurtdressing maakt het fris.

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

Voorbereiding 20 minuten / oventijd 30 minuten

Olie of boter

5 preistengels, in dunne ringen

1 courgette, in blokjes

300 gr champignons, in plakjes

10 gr peterselie, fijn gesneden

10 gr bieslook, fijn gesneden

100 ml melk

6 eieren

30 gr bloem

125 gr geraspte kaas

Peper en zout

Optioneel: blokjes zachte geitenkaas

Hartige taart zonder deeg

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Prei smoren

Verhit 2 el olie of boter in een pan en smoor de prei 5 minuten tot deze zacht is en geslonken.

Ingrediënten mengen

Klop in een kom de eieren los met de melk en de bloem. Voeg de kaas en flink peper en zout toe en roer door. Voeg dan de prei, courgette, champignons, peterselie en bieslook toe en meng door elkaar.

Stort in een ovenschaal (gebruik eventueel bakpapier als je metalen vorm gebruikt). Optioneel: duw wat blokjes zachte geitenkaas in de groententaart.

De taart bakken

Zet 25 a 30 minuten in de oven. Haal eruit, laat 5 minuten staan en serveer met een simpele salade met yoghurtdressing en kappertjes.

TIP: Snijd de prei en kruiden met een foodprocessor, dan is het in 1 minuut klaar.

Groentetaart zonder deeg

Reacties

  1. Stephanie Coolen says:

    april 21st, 2020 at 1:32 pm (#)

    Dit past helemaal in mijn straatje! Ik ga de bloem vervangen door johannesbroodpitmeel en die geitenkaas komt er zeker op! Dat is dan weer het voordeel van Kh-arm t.o.v. calorieën! 🙂

    En exact die foodprocessor heb ik mezelf deze maand cadeau gegeven. Onmisbaar in deze tijd van veel zelf koken. Goede keus!

  2. Inge van Duijnhoven says:

    april 21st, 2020 at 8:21 pm (#)

    Top! Ik heb diezelfde foodprocessor al 15 jaar dus ik denk dat je daarmee een goede (hoewel niet goedkope) koop hebt gedaan 😉

  3. Renée says:

    oktober 6th, 2021 at 2:37 pm (#)

    Lekker Inge, zeker in combinatie met de frisse salade. We bleven eten.

  4. Inge van Duijnhoven says:

    oktober 7th, 2021 at 1:21 pm (#)

    Met deze hartige taart vol met groenten helemaal geen probleem… 😉

  5. MLouise says:

    november 5th, 2021 at 3:29 pm (#)

    Kan dat ook zonder kaas. Mijn man eet geen kaas

  6. Inge van Duijnhoven says:

    november 5th, 2021 at 5:05 pm (#)

    De kaas zorgt voor binding en smaak. Je kunt proberen om een extra ei te gebruiken maar zeker van het resultaat ben ik niet. Probeer anders eerst een half recept. Succes! Hartelijke groet, Inge

  7. Judith says:

    april 19th, 2022 at 4:17 pm (#)

    Gaat zo de oven weer in. Heb hem eerder al een keer gemaakt. Helemaal top!

  8. Inge van Duijnhoven says:

    april 23rd, 2022 at 11:15 am (#)

    Fijn dat je ervan geniet Judith! Hartelijke groet, Inge

  9. Erik says:

    augustus 3rd, 2023 at 6:49 pm (#)

    Lekker makkelijk recept Inge. Je kunt naar hartelust variëren met de ingrediënten

    Dank voor de tip.
    Ik ga deze site meer gebruiken.

  10. Inge van Duijnhoven says:

    augustus 4th, 2023 at 12:49 pm (#)

    Dank je Erik. Leuk om te horen en ik hoop je met meer recepten te kunnen inspireren. Hartelijke groet en fijne dag, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond