Busy & lazy

Hartige taart zonder deeg

Hartige taart zonder deeg

Het is een all time favourite, deze hartige taart zonder deeg. Makkelijk, snel en weinig calorieën. Een slank recept dat ik heb overgehouden aan een Weight Watchers periode. Wel heb ik er inmiddels mijn eigen variant van gemaakt door nog meer groenten en verse kruiden toe te voegen.

Deze groentetaart zonder deeg past prima in een koolhydraatarm dieet of wanneer je even een balansdag wilt inlassen. De taart wordt gemaakt  zonder bodem. Dus geen bladerdeeg of filodeeg en toch stevig. Bomvol groenten en in 10 minuten in de oven. Wij eten deze hartige taart zonder deeg zowel voor lunch als diner. Deze groentetaart kun je zowel lauw als warm eten.

Voor een magere versie van deze taart gebruik je 20+kaas. Maal je niet zo om de calorieën dan kun je blokjes zachte geitenkaas toevoegen, heerlijk… En varieer ook eens met de groenten, gebruik bijvoorbeeld groene asperges ipv courgette.

Salade erbij

Deze simpele salade met rode ui en kappertjes is erg lekker bij de hartige taart. Normaal stop ik een salade vol verse groenten en/of kruiden. In deze taart zitten al heel veel groenten. Voeg daarom wat zoetzuur toe in de vorm van kappertjes, kapperappeltjes en augurken. De yoghurtdressing maakt het fris.

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

Olie of boter

5 preistengels, in dunne ringen

1 courgette, in blokjes

300 gr champignons, in plakjes

10 gr peterselie, fijn gesneden

10 gr bieslook, fijn gesneden

100 ml melk

6 eieren

30 gr bloem

125 gr geraspte kaas (evt 20+)

Peper en zout

Optioneel: blokjes zachte geitenkaas

Hartige taart zonder deeg

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Prei smoren

Verhit 2 el olie of boter in een pan en smoor de prei 5 minuten tot deze zacht is en geslonken.

Ingrediënten mengen

Klop in een kom de eieren los met de melk en de bloem. Voeg de kaas en flink peper en zout toe en roer door. Voeg dan de prei, courgette, champignons, peterselie en bieslook toe en meng door elkaar.

Stort in een ovenschaal (gebruik eventueel bakpapier als je metalen vorm gebruikt). Optioneel: duw wat blokjes zachte geitenkaas in de groententaart.

De taart bakken

Zet 25 a 30 minuten in de oven. Haal eruit, laat 5 minuten staan en serveer met een simpele salade met yoghurtdressing en kappertjes.

TIP: Snijd de prei en kruiden met een foodprocessor, dan is het in 1 minuut klaar.

Groentetaart zonder deeg

Reacties

  1. Stephanie Coolen says:

    april 21st, 2020 at 1:32 pm (#)

    Dit past helemaal in mijn straatje! Ik ga de bloem vervangen door johannesbroodpitmeel en die geitenkaas komt er zeker op! Dat is dan weer het voordeel van Kh-arm t.o.v. calorieën! 🙂

    En exact die foodprocessor heb ik mezelf deze maand cadeau gegeven. Onmisbaar in deze tijd van veel zelf koken. Goede keus!

  2. Inge van Duijnhoven says:

    april 21st, 2020 at 8:21 pm (#)

    Top! Ik heb diezelfde foodprocessor al 15 jaar dus ik denk dat je daarmee een goede (hoewel niet goedkope) koop hebt gedaan 😉

Reageer, je e-mail wordt niet getoond