Cook!

Griekse yoghurt granola & sinaasappelcurd

Griekse yoghurt granola & sinaasappelcurd

Griekse yoghurt granola & sinaasappelcurd. Dit ontbijtje is voor speciale dagen, waarop je iemand blij wil maken of iets te vieren hebt. Het vraagt wel enige voorbereiding de dag van tevoren (of week van tevoren). Fijn is wel dat je dan een heerlijke pot zelfgemaakte granola hebt staan waar je nog veel meer dagen van kunt genieten. En een heerlijke pot sinaasappelcurd, die ook lekker is op pannenkoeken, scones, ijs of een pavlova.

Basilicum

Vaak wordt bij yoghurt de combinatie gezocht met munt, maar ik zou in dit geval echt gaan voor een blaadje basilicum. Heel verrassend, lekker fris en een mooie aanvulling op de andere ingrediënten. De basilicum tilt het naar een ander niveau.

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 ml Griekse yoghurt (neem goede Griekse yoghurt, dat maakt echt het verschil)

1 passievrucht

1 eetrijpe mango, in mooie kleine plakjes

Rasp van een halve limoen

1 recept granola

1 recept sinaasappelcurd

Paar mooie blaadjes basilicum

Griekse yoghurt granola & sinaasappelcurd

Bereiding

Snijd de passievrucht doormidden en lepel het vruchtvlees in een schaaltje.

Schep 1 el sinaasappelcurd in een glaasje met daar bovenop een paar el Griekse yoghurt. Garneer met een schepje passievrucht, stukjes mango, rasp van de limoen en 2 el granola.

Leg een paar mooie blaadjes basilicum bovenop. De basilicum is echt een verrassing en erg lekker in combinatie met de rest.

Griekse yoghurt granola & sinaasappelcurd

Reacties

  1. Stephanie Coolen says:

    mei 11th, 2020 at 10:41 am (#)

    Te laat, anders had ik dit mooi voor moederdag kunnen vragen … ziet er heerlijk uit voor tussen de lakens. Zal mijn zoon eens aankijken voor volgende week! 😀

  2. Inge van Duijnhoven says:

    mei 11th, 2020 at 11:58 am (#)

    Ben benieuwd…

Reageer, je e-mail wordt niet getoond