Gremolata voor vis of vlees
Gremolata is een scherpe en frisse dressing die gebruikt wordt bij vis of vlees. Traditioneel hoort het bij Ossobuco a al Milanese maar bij kabeljauw uit de oven met krokante korst is het ook heerlijk. Het zorgt voor een lekkere kick en geeft veel bite aan je gerecht.
Probeer het overigens ook in een stevige soep of stoofschotel die wel wat extra pit kan gebruiken. Gremolata is eigenlijk niet meer dan gehakte peterselie met citroen en knoflook. Ik heb er wat extra ingrediënten aan toegevoegd die meer gelaagdheid aan de smaak geven.
Meer smakelijke dressings
Op de site staan veel recepten voor sausjes en dressings. Altijd handig om snel even naar terug te grijpen. Kijk bijvoorbeeld naar deze
Green Goddess dressing (echt goddelijk…)
Ingrediënten
Voor een portie
20 gr peterselie, dikke stelen verwijderen
1 teen knoflook
2 el citroensap
Rasp van een halve citroen
1 ansjovisfilet (uit pot of blik)
1 tl kappertjes
40 ml olijfolie
¼ tl grof gemalen zeezout
½ tl grof gemalen peper
Bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kleine food processor of maatbeker van een staafmixer. Voeg tijdens het fijnmalen de olijfolie in een dunne straal toe.
Dit werkt het allerbeste met deze kleine food processor van Kitchenaid. Echt de beste koop die ik ooit heb gedaan.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond