Cook!

Dukkah noten & specerijen

Dukkah noten & specerijen

Dukkah noten & specerijen. Oorspronkelijk komt het uit het Midden-Oosten en dit kruidige mengsel is super veelzijdig. Heerlijk met brood en olijfolie maar ook lekker crunchy in de soep, op een salade of over je hummus. Probeer eens met deze pompoensoep of linzensoep met roodbaars en korianderpesto.

In een goed afgesloten pot blijft Dukkah lang goed en knapperig.

Het roosteren en mengen van de noten en specerijen kost niet veel tijd. Eenmaal zelf Dukkah gemaakt zul je merken dat je er vaker naar teruggrijpt.

Ingrediënten

70 gr amandelen (zonder vlies)

30 gr hazelnoten (zonder vlies)

1 tl venkelzaad

1 el komijnzaad

2 el korianderzaad

2 el pompoenpitten

1 tl maldon zout (of grof zeezout / Maldon is lekkerder)

1 tl paprikapoeder

2 el sesamzaad (1 wit en 1 zwart, of wat je in huis hebt)

Dukkah noten & specerijen

 

Bereiding

Dukkah noten & specerijen

Verwarm de oven voor op 160C. Rooster de amandelen en hazelnoten ca 5 minuten, of tot ze lichtbruin zijn, op een bakplaat met bakpapier. Laat afkoelen op een bord en hak redelijk fijn. Er mogen nog wat grove stukken tussen zitten.

Rooster ca 2 minuten, in een droge pan, het venkelzaad, komijnzaad, korianderzaad en de pompoenpitten samen met het zout en paprikapoeder.  Laat afkoelen op een bord. Maal (enigszins) fijn in een vijzel of op de pulsestand van een kleine hakmolen.

TIP: vijzel of hakmolen

Dukkah noten & specerijen

Reageer, je e-mail wordt niet getoond