Recepten

Curry kip met Indonesische bumbu

Curry met kip van Indonesische bumbu

Curry met kip van Indonesische bumbu. Het gebeurt niet snel dat ik zeg ‘dit moet je maken’. Maar nu maak ik een uitzondering. Ik zou je echt willen vragen om dit ooit, ergens een keer te maken. Deze Curry met kip van Indonesische bumbu is zo lekker! Het is toevallig ontstaan omdat ik een hoeveelheid bumbu overhad uit het recept garnaal tartaar met kruidenpasta.

Bumbu maken

Je moet dan wel de bumbu ofwel kruidenpasta eerst maken maar ik beloof je dat je daar geen spijt van krijgt. Het is het ritje naar de toko waard om de ingrediënten te halen. Maak de kruidenpasta in het weekend dan heb je doordeweeks binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Beter nog, maak meteen een dubbele hoeveelheid en vries een portie in.

De smaak van deze curry met kip en kruidenpasta is licht pittig, kruidig, citrusachtig en in combinatie met de kokosmelk heel romig.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 minuten (excl bumbu maken, kan van tevoren, evt invriezen) / bereiding 30 minuten

1 recept kruidenpasta (uit recept garnaal tartaar)

2 uien, gesnipperd

4 tomaten, in 8 stukjes per tomaat

1 tl kurkuma (voor een mooie gele kleur)

500 gr kippendijen, in reepjes (op kamertemperatuur)

1 blik kokosmelk, 400 ml

 

Curry kip met Indonesische bumbu

Bereiding

Verhit wat olie in een pan en fruit daarin de kruidenpasta met twee gesnipperde uien. Voeg na 10 minuten de kurkuma, tomatenstukjes, kokosmelk en 100 ml water toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg dan de kipfilet toe, draai het vuur nog lager en gaar de kip in ca. 10 minuten (niet hard koken dan wordt de kip taai).

Serveer met rijst.

(klik op foto voor vergroting)

 

Curry kip met Indonesische bumbu

Reacties

  1. Jopie says:

    oktober 24th, 2021 at 12:08 pm (#)

    Hoi,

    Lijkt me heerlijk, ben curryfan . Hoeft de kip niet eerst aangebakken te worden?

    Fijne zondag verder,

    Jopie

  2. Inge van Duijnhoven says:

    oktober 24th, 2021 at 8:18 pm (#)

    Hoi Jopie, Ik begrijp dat eerst aanbakken logisch klinkt. Maar juist het zachtjes garen in de saus zorgt ervoor dat de kip superzacht en mals blijft. Overigens kan het wel hoor, eerst aanbakken, als jij dat prettiger vindt. Hartelijke groet, Inge

  3. Jopie says:

    oktober 24th, 2021 at 10:12 pm (#)

    Dank je wel! Was bang dat het misschien droog zou worden maar dit is wel zo makkelijk

  4. Inge van Duijnhoven says:

    oktober 25th, 2021 at 11:36 am (#)

    Zeker! Geniet ervan.

  5. Jeannette Bartels says:

    maart 25th, 2022 at 11:58 am (#)

    Ik doe vaak ook nog groenten in dr curry, zoals paprika en/of boontjes. Ik denk dat ik die ook gewoon kan laten meegaren zonder aanbakken?

    Ps: ik heb ook vaak zelfgemaakte boemboe in de vriezer (recept van Karin Luijtrn), maar weet naast nasi en bami niet zo goed wat ik er nog meer van kan maken.

  6. Inge van Duijnhoven says:

    maart 25th, 2022 at 2:35 pm (#)

    Beste Jeannette, Omdat de kip in deze curry op heel lage temperatuur gegaard wordt zou ik in dit geval eventuele extra groenten er al bij doen als je de tomaten en kokosmelk toevoegt. Dan moet het goed gaan. Veel succes! Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond