Busy & lazy

Curry kip met Indonesische bumbu

Curry met kip van Indonesische bumbu

Curry met kip van Indonesische bumbu. Het gebeurt niet snel dat ik zeg ‘dit moet je maken’. Maar nu maak ik een uitzondering. Ik zou je echt willen vragen om dit ooit, ergens een keer te maken. Deze Curry met kip van Indonesische bumbu is zo lekker! Het is toevallig ontstaan omdat ik een hoeveelheid bumbu overhad uit het recept garnaal tartaar met kruidenpasta.

Bumbu maken

Je moet dan wel de bumbu ofwel kruidenpasta eerst maken maar ik beloof je dat je daar geen spijt van krijgt. Het is het ritje naar de toko waard om de ingrediënten te halen. Maak de kruidenpasta in het weekend dan heb je doordeweeks binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Beter nog, maak meteen een dubbele hoeveelheid en vries een portie in.

De smaak van deze curry met kip en kruidenpasta is licht pittig, kruidig, citrusachtig en in combinatie met de kokosmelk heel romig.

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 recept kruidenpasta (uit recept garnaal tartaar)

2 uien, gesnipperd

4 tomaten, in 8 stukjes per tomaat

1 tl kurkuma (voor een mooie gele kleur)

500 gr kippendijen, in reepjes (op kamertemperatuur)

1 blik kokosmelk, 400 ml

 

Curry kip met Indonesische bumbu

Bereiding

Verhit wat olie in een pan en fruit daarin de kruidenpasta met twee gesnipperde uien. Voeg na 10 minuten de kurkuma, tomatenstukjes, kokosmelk en 100 ml water toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg dan de kipfilet toe, draai het vuur nog lager en gaar de kip in ca. 10 minuten (niet hard koken dan wordt de kip taai).

Serveer met rijst.

(klik op foto voor vergroting)

 

Curry kip met Indonesische bumbu

Reageer, je e-mail wordt niet getoond