Cook!

Couscous met verse kruiden

Couscous met verse kruiden

Couscous met verse kruiden. Van zichzelf heeft couscous niet heel veel smaak. Het neemt wel alle smaken op dus is het een perfecte begeleider voor allerlei gerechten waar een dressing of saus aan toegevoegd is. Je kunt natuurlijk ook een lekkere hoeveelheid verse kruiden toevoegen. Heb je meteen een smaakbom te pakken!

Couscous wellen of stomen?

Traditioneel wordt couscous gestoomd in een stoompan of couscoussiere . Zonder twijfel het lekkerste en luchtigste resultaat. Dus heb je de tijd, doe dat dan vooral. Liever snel en makkelijk? Roer dan eerst 1 el olijfolie door je couscous en zorg dat elk korreltje met een heel dun laagje bedekt is. Giet dan de bouillon over de couscous, dek de schaal strak af met plasticfolie en laat een kwartiertje wellen. De olie zorgt ervoor dat je couscous niet aan elkaar gaat plakken. Deze methode geeft dus ook een luchtig resultaat. Hoe je couscous moet stomen lees je in dit recept.

Wat eet je bij couscous?

Bij deze couscous met verse kruiden kun je allerlei gerechten serveren. Lekker met de Arabische salade met geroosterde wortels en de zalm met granaatappel en citroen. Of combineer met makkelijke kip uit de oven en de salade burrata met sinaasappel.

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 el olijfolie

200 gr couscous

15 gr bladpeterselie, alleen het blad gebruiken, heel fijngesneden

15 gr koriander, heel fijn gesneden (stelen kun je ook gebruiken)

5 gr dragon, alleen het blad, heel fijngesneden

10 gr dille, heel fijn gesneden, dunne stelen ook snijden

2 lente-uien in dunne ringen

400 ml groentebouillon

50 gr pijnboompitten

Rasp van ½ citroen

½ ingemaakte citroen (Turkse winkel of grote supermarkt), alleen schil gebruiken (pulp weggooien), heel fijn gesneden

Handje rucola, grof gehakt

Grof zeezout

Optioneel: 200 gr feta, in blokjes

Couscous met verse kruiden

 

Bereiding

Roer 1 el olie met wat zout (geen zout als je een groentebouillonblokje gebruikt) goed door de couscous zodat alle korrels bedekt zijn. Dit zorgt ervoor dat de couscous niet gaat plakken. Giet 400 ml kokende groentebouillon over de couscous en dek de schaal af met plasticfolie. Laat 15 minuten staan. Roer daarna los met een vork.

Rooster de pijnboompitten in een pan met een el olie en wat zout. Laat afkoelen op een vel keukenpapier.

Meng alle ingrediënten door elkaar.

Maaltijdsalade

Schep de feta door de couscous voor een maaltijdsalade. Voeg eventueel extra rucola toe.

(klik op foto voor vergroting)

Couscous met verse kruiden

Reacties

  1. Inge says:

    januari 19th, 2021 at 4:07 pm (#)

    Een heerlijke salade, voor 2 personen had ik 100 gram couscous gebruikt dat was meer dan genoeg. Zelfs 2 keer van gegeten. Een makkelijk en smakelijke salade. Ook de volgende dag nog heel lekker.

  2. Inge van Duijnhoven says:

    januari 19th, 2021 at 4:12 pm (#)

    Fijn dat je ervan genoten hebt Inge.

Reageer, je e-mail wordt niet getoond