Cook!

Brownie noten & ricotta

Brownies noten & ricotta

Wie houdt er niet van brownies? Een goede brownie en dito koffie is een topcombinatie. Deze brownies met noten en ricotta zijn dubbel lekker omdat de smaak van chocolade wordt aangevuld met de frisheid van de ricottaroom.

Brownie zonder bloem met noten

Deze brownie wordt gemaakt zonder bloem. Fijn voor diegenen die glutenvrij willen eten maar ook makkelijk als je koolhydraatarm eet.  Om er crunch aan te geven heb ik een flinke hoeveelheid gehakte noten in het recept gebruikt. Erg lekker…

Brownie of chocoladecake

De meningen zijn erover verdeeld maar in mijn beleving hoort een goede brownie smeuïg te zijn van binnen. Te lang bakken en het wordt chocoladecake (en niet eens een hele lekkere).

Jaren geleden vond ik dit recept in een Delicious Magazine. Inmiddels helemaal aangepast naar eigen smaak, maar toch… even erbij vermelden.

Meer zoet…

Bevallen de brownies met noten & ricotta en wil je nog zo’n smeuïg recept uitproberen? Maak dan de worteltaart met citroenglazuur..

Ingrediënten

Brownie met noten

150 gr walnoten

150 gr pecannoten

200 gr fijne kristalsuiker

1/2 tl zeezout

200 gr pure chocolade (58%), gesmolten en een beetje afgekoeld

100 gr melkchocolade, gesmolten en een beetje afgekoeld

6 eieren

1 tl kaneel

½ tl koekkruiden

Rasp van 1 sinaasappel

Brownievorm of bakblik van ca. 20×20, ingevet en bekleed met bakpapier

Ricottaroom

200 gr ricotta

100 ml mascarpone

15 gr poedersuiker

1 tl vanille-essence

100 ml slagroom, ongezoet en stijfgeklopt

Cacao

Brownie zonder bloem

Bereiding

Brownie maken

Verwarm de oven voor op 170C. Hak de noten redelijk fijn (met een keukenmachine als je die hebt/pulseknop) en meng met de suiker en het zout. Meng de gesmolten chocolade door het notenmengsel. Mix de eieren kort, voeg de specerijen en het sinaasappelrasp toe en spatel door het noten- chocolademengsel . Werk snel en meng goed. Doe het beslag in de vorm en bak in ca. 40 min gaar in de oven. Laat een kwartiertje afkoelen in de vorm en laat dan op een taartrooster verder afkoelen.

Ricottaroom maken

Klop de ricotta in een mengkom glad samen met de poedersuiker en vanille. Spatel de mascarpone er voorzichtig door. Niet te stevig roeren want als de mascarpone te dun wordt van het roeren stijft deze niet meer op. Spatel de stijfgeslagen slagroom er losjes door.

Snijd de brownie in stukjes en serveer met een flinke schep ricottaroom. Strooi er nog wat cacao over.

Brownie noten & ricotta

Reageer, je e-mail wordt niet getoond