Cook!

Bramensaus met port

Bramensaus met port

Deze verse bramensaus met port is heerlijk over luchtige American pancakes, maar doet het ook fantastisch in de yoghurt. De saus is prima in te vriezen.

Bramen zijn supergezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel vitamine C en B11.  Daarnaast zit er in bramen veel calcium en dat is goed voor je botten.  Omdat er zoveel vitamine C en antioxidanten in bramen zitten zijn ze perfect voor je weerstand.

Ingrediënten

200 gr bramen (vers of bevroren)

1 el suiker (of iets meer, afhankelijk hoe zoet je bramen zijn)

2 el rode port (of zoete rode dessertwijn)

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een pan en laat 20 minuten zacht pruttelend koken.

Zet een bolzeef in een schaaltje en laat de bramen even uitlekken.

Druk daarna met een lepel de bramenpulp door de zeef (niet vergeten als laatste de onderkant van de zeef af te schrapen daar zit vaak nog een heleboel pulp).

Giet in een kannetje en serveer.

TIP: bolzeef

Bramensaus met port

Reageer, je e-mail wordt niet getoond