Busy & lazy

Snelle kip uit de oven

Aziatische kip uit de oven

Een mooi knapperig goudbruin korstje heeft deze Aziatische kip uit de oven. Je maakt een simpele marinade, zet de kip een paar uur in de koelkast en vervolgens 45 minuten in de oven en klaar! Lekker hoeft niet moeilijk te zijn….

Marinade maken

Vlees of vis in marinade leggen betekent meestal dat de structuur zijdezacht blijft. Vooral als je er wat zuur aan toevoegt zoals citroen. In deze Aziatische marinade heb ik onder andere gember, chilisaus en ketjap toegevoegd. Dat zorgt voor een lekkere kick zonder dat het heel pittig is.

Wat eet je hierbij?

Bij deze ovenkip kun je een lekkere salade maken met komkommer, ananas, een pepertje, gember en limoen. Super fris en heerlijke smaken samen. Je hebt er geen dressing bij nodig. Het limoensap trekt alle smaken bij elkaar. Wil je er toch nog iets meer bij? Maak dan rijst gekookt in kokosmelk. Wordt de rijst helemaal smeuïg van.

Kippenbouten kopen

Echt, haal je kippenbouten bij de (bio) Keurslager. Eet desnoods maar twee keer in de week vlees als het anders te duur is. Het verschil is enorm. Vlees in de supermarkt mag tot 30% opgepompt worden met water. Wat er vervolgens uitloopt bij het bereiden. Herkenbaar?…

Recepten met kip

Kijk ook eens naar deze makkelijke kip uit de oven, Marokkaanse kip, of Indische smoorkip.

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 kippenbouten

1 tl tomatenpuree

2 el zoete chilisaus

1 el vers geraspte gember

1 el ketjap manis

2 tenen knoflook, geperst

1 tl sesamolie (als je het in huis hebt)

2 tl honing

Sap van een halve citroen

Aziatische kip uit de oven

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed door elkaar. Leg de kippenbouten in een schaal en schenk de marinade erover. Wrijf de kippenbouten rondom goed in met de marinade. Dek de schaal af met plasticfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast (mag gerust langer).

Laat de kippenbouten op kamertemperatuur komen (ongeveer 45 minuten van tevoren uit de koelkast). Verwarm de oven voor op 200C.

Leg de kippenpoten op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer alle achtergebleven marinade over de kip. Schuif in het midden van de oven. Zodra het velletje mooi bruin en krokant is de bakplaat afdekken met aluminiumfolie (ongeveer na 20/30 minuten).

Na 45 minuten zijn de kippenpoten gaar.

 

Aziatische kip uit de oven

Reageer, je e-mail wordt niet getoond