Recepten

Snelle kip uit de oven

Aziatische kip uit de oven

Een mooi knapperig goudbruin korstje heeft deze Aziatische kip uit de oven. Je maakt een simpele marinade, zet de kip een paar uur in de koelkast en vervolgens 45 minuten in de oven en klaar! Lekker hoeft niet moeilijk te zijn….

Marinade maken

Vlees of vis in marinade leggen betekent meestal dat de structuur zijdezacht blijft. Vooral als je er wat zuur aan toevoegt zoals citroen. In deze Aziatische marinade heb ik onder andere gember, chilisaus en ketjap toegevoegd. Dat zorgt voor een lekkere kick zonder dat het heel pittig is.

Wat eet je hierbij?

Bij deze ovenkip kun je een lekkere salade maken met komkommer, ananas, een pepertje, gember en limoen. Super fris en heerlijke smaken samen. Je hebt er geen dressing bij nodig. Het limoensap trekt alle smaken bij elkaar. Wil je er toch nog iets meer bij? Maak dan rijst gekookt in kokosmelk. Wordt de rijst helemaal smeuïg van.

Recepten met kip

Kijk ook eens naar deze makkelijke kip uit de oven, Marokkaanse kip, of Indische smoorkip.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 15 minuten (excl tijd marineren)/ oventijd 45 minuten

4 kippenbouten

1 tl tomatenpuree

2 el zoete chilisaus

1 el vers geraspte gember

1 el ketjap manis

2 tenen knoflook, geperst

1 tl sesamolie (als je het in huis hebt)

2 tl honing

Sap van een halve citroen

Aziatische kip uit de oven

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed door elkaar. Leg de kippenbouten in een schaal en schenk de marinade erover. Wrijf de kippenbouten rondom goed in met de marinade. Dek de schaal af met plasticfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast (mag gerust langer).

Laat de kippenbouten op kamertemperatuur komen (ongeveer 45 minuten van tevoren uit de koelkast). Verwarm de oven voor op 200C.

Leg de kippenpoten op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer alle achtergebleven marinade over de kip. Schuif in het midden van de oven. Zodra het velletje mooi bruin en krokant is de bakplaat afdekken met aluminiumfolie (ongeveer na 20/30 minuten).

Na 45 minuten zijn de kippenpoten gaar.

 

Aziatische kip uit de oven

Reacties

  1. Marik says:

    november 18th, 2021 at 9:16 am (#)

    Ziet er heerlijk uit, ga ik maken vanavond. 1 Vraag, is het zo zout genoeg?

  2. Inge van Duijnhoven says:

    november 18th, 2021 at 5:44 pm (#)

    Zie je berichtje nu pas, misschien staat de kip al op tafel? Ik denk dat er voldoende smaakmakers inzitten. De ketjap is ook wat zoutig. Maar proef anders de marinade en voeg eventueel wat zout toe naar je eigen smaak. Succes! Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond