Cook!

American pancakes met bramensaus

American pancakes met bramensaus

Het geheim van deze fluffy American pancakes met bramensaus is kefir en opgeklopt eiwit. Ik heb kefir gebruikt omdat het wat dikker is dan karnemelk. In Amerika gebruiken ze buttermilk en dat heeft ongeveer dezelfde dikte.

Kefir is ook fijn voor diegenen die last hebben van lactose intolerantie. Kefir wordt dan meestal wel goed verdragen. De eiwitten heb ik opgeklopt en door het beslag gespateld. Dat zorgt ook voor extra luchtigheid.

Perfect voor een feestelijk ontbijtje of gewoon omdat je zin hebt om anderen of jezelf te verwennen.

Ingrediënten

Voor ca. 12 kleine pannenkoekjes

 

200 ml kefir

½  tl vanille essence

125 gr tarwebloem

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda (in zakjes van 1 tl verkrijgbaar bij de supermarkt)

½ tl zout

1 el suiker

1 ei (eiwit opgeklopt tot het bijna stijf is)

Rasp van een halve citroen

Olie

 

Voor de topping:

Bosfruit

Bramensaus (of een andere vruchtensaus)

Poedersuiker

Honing

Citroen

American pancakes met bramensaus

American pancakes met bramensaus

Bereiding

Splits het ei en klop het eiwit met een mixer tot het bijna stijf is.

Meng de kefir in een kom samen met de vanille essence, citroenrasp en eidooier.

Meng in een andere kom de tarwebloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker goed door elkaar en spatel rustig door de kefir (niet te lang).

Spatel vervolgens het eiwit voorzichtig door het mengsel. Het geheel is klonterig en dik. Dit hoort zo! Het komt goed.

Verhit wat olie in een pan en bak de pannenkoekjes.

Voor de topping heb ik honing en citroen (een beetje uitknijpen boven je pannenkoek) gebruikt, en bosfruit met bramensaus en poedersuiker.

Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk ook eens aan noten en honing, of banaan en chocoladesaus.

American pancakes met bramensaus

Reageer, je e-mail wordt niet getoond