Cook!

Aardbeientaart met banketbakkersroom

Aardbeientaart met banketbakkersroom

Deze aardbeientaart met banketbakkersroom is de eenvoudige variant op de aardbeientaart met limoenmeringue die al een tijdje op de site staat. Het maken van Italiaans meringue schrikt sommige mensen af. Daarom wilde ik de taart zonder meringue ook met jullie delen. Hij is puur met aardbeien heerlijk maar een lik slagroom erop is natuurlijk ook lekker.

Zelf banketbakkersroom maken

Het is makkelijker dan je denkt. Mijn recept is ‘foolproof’ en kan eigenlijk niet mislukken. Probeer het eens en je koopt nooit meer een pakje…

Een krokante bodem

De zanddeeg bodem van deze aardbeientaart met banketbakkersroom is lekker dun en krokant. Ik gebruik een bakring waar gaatjes in zitten. De overtollige lucht kan zo goed ontsnappen en dat zorgt voor een extra krokant resultaat. In het recept van de tartelette vertel ik er alles over.

Lekkere taart recepten

Op de site staan meer lekkere recepten voor taart. Wat denk je van

Cake met nectarines en amandelen (het is eigenlijk een ‘taart’cake)

Rozen en citroen meringue taart 

Worteltaart met noten en citroenglazuur

Ingrediënten

Voor ca 6 personen

Ca 300 gr aardbeien

1 recept Tartelette

1 recept Banketbakkersroom

Optioneel: poedersuiker of slagroom

Aardbeientaart met banketbakkersroom

Bereiding

Maak de tartelette en banketbakkersroom volgens recept.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.

Vul de tartelette met de banketbakkersroom. Rangschik de halve aardbeien in cirkels op de taart. Bestrooi met wat poedersuiker.

Serveer eventueel met wat slagroom.

Tartelette met aardbeien

Reacties

  1. Stephanie says:

    juni 30th, 2021 at 12:27 pm (#)

    Wat ziet er dat weer heerlijk uit. Volgens mij heb ik nog ergens van die minivormpjes liggen. Ik ga eens kijken of ik een koolhydraatarme variant kan knutselen. En dan over de top met aardbeien én limoen merengue!

  2. Inge van Duijnhoven says:

    juli 1st, 2021 at 9:31 am (#)

    Goed idee, hij is namelijk heel erg lekker… 😉

  3. Mieke says:

    juni 30th, 2021 at 6:49 pm (#)

    Dag Inge

    Help me eens op weg, ben geen bakdeskundige, wil wel graag de taart maken.
    Ik moet dus n bakfunctie met gaatjes kopen en zet je deze dan op n bodem???

  4. Inge van Duijnhoven says:

    juli 1st, 2021 at 9:37 am (#)

    Hallo Mieke, je gebruikt inderdaad een bakring. Dat is een ring met gaatjes zodat het vocht goed weg kan. Je legt verder alleen een vel bakpapier op een bakplaat. Dit dient als bodem, geloof me het werkt perfect. In het recept van de aardbeientaart staat een link naar het zanddeegrecept, de ‘tartelette’. In dat recept leg ik precies uit hoe je de ring gebruikt. En je vind een link waar je eventueel zo’n ring kunt kopen. Succes! Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond