Recepten

Bao buns met rendang en rode kool

Bao broodjes met rendang & rode kool

De smaak van deze bao broodjes met rendang & rode kool is zowel kruidig en intens als fris door het zoetzuur. Je kunt rendang speciaal voor deze broodjes maken maar ik vind het ook een perfect hapje als je wat rendang over hebt. Dan heb je hiermee een heerlijke lunch de dag erna.

Plannen of niet?

Wil je de rode kool maken dan moet je dit recept even plannen want dat heeft even tijd nodig om in te trekken. Deze zachte gestoomde broodjes zijn ook lekker met rendang en zoetzure komkommer. Die laatste is klaar in 10 minuten en een goed alternatief (iets minder bijzonder dat wel…).

Zelf bao buns maken of kopen?

Voor het maken van een stoofpot kan ik alle tijd nemen maar brood zelf maken? Geen geduld voor… Tenzij het in 30 minuten klaar is, zoals dit recept voor snel brood… Liever ga ik naar de toko en koop daar een zak diep gevroren bao buns. Die zijn lekker en ik heb ze dan altijd op voorraad.

Rendang maken?

Om rendang te maken moet je even naar de toko want je hebt verse sereh, laos, kaffir limoenblaadjes en salamblad (soort laurier) nodig. Al die producten koop ik ingevroren en gebruik alleen wat ik nodig heb. Werkt echt prima! Je kunt al deze producten (incl de bao buns) ook online bestellen via Amazing Oriental. Dan wordt het ingevroren bij je afgeleverd.

Wat is rendang precies?

Eigenlijk is rendang een vertaling van het kookproces. Je hebt 3 stadia bij het maken van rendang: Kare, Kalio en Rendang. In mijn recept kun je het nalezen en leg ik het allemaal uit.

Hoe moet je bao broodjes verwarmen?

Er is een aantal manieren om dit te doen. De makkelijkste manier is de broodjes (bevroren) verwarmen in de magnetron. Kijk even op de verpakking voor de juiste stand en gebruik een magnetrondeksel (met gaatje erin) anders drogen ze uit. Heb je een stoomoven of stoommandje? Dan heeft dat de voorkeur. Het vocht zorgt ervoor dat je broodjes extra fluffy worden en niet snel uitdrogen.

Vulling bao broodjes

Met rendang is natuurlijk heerlijk maar deze broodjes zijn ook super met dit langzaam geroosterd buikspek. Doe er dan ook wat zoetzure komkommer bij.

Meer bijzondere recepten voor broodjes

Tja het kost wat tijd maar dan heb je ook wat… Zin in weekendkoken? Dan is dit ook iets voor je:

Boterham met makreel en zoetzure venkel

Brood met geitenkaas en pruimen uit de oven

Bladerdeeghapje met gehakt

Vruchtenbrood gemaakt met thee

Boterham met pastrami & zoetzure rode kool

Ingrediënten

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 3 uur

Voor 4 personen

8 bao buns

½ recept rendang

Zoetzure rode kool of…

Zoetzure komkommer

Mooi slablad (paar handjes)

Paar takjes korianderblad

Gebakken uitjes

1 limoen

Handje kroepoek

Handje geroosterde pinda’s

Bao buns met rendang en rode kool

Bereiding

Maak vooraf de zoetzure rode kool of kies voor de snelle komkommer. Maak de rendang volgens recept.

Check op de verpakking of je de bao broodjes vooraf moet ontdooien.

Verwarm de broodjes in de magnetron, stoomoven of stoommandje. Zie opm bovenaan.

Vul de broodjes met wat sla, rendang, zoetzuur en garneer met korianderblad en gebakken uitjes. Serveer met een partje limoen, kroepoek en geroosterde pinda’s.

Heerlijke rendang maken, het ultieme stoofpotje

Reageer, je e-mail wordt niet getoond