Aziatische dressing met pepertje & koriander
Deze Aziatische dressing met pepertje & koriander is zout en pittig. Lekker bij oesters, springrolls en dumplings. Als je het je kunt en wilt veroorloven maak deze dressing dan met Tomasu Soy sauce. Een Japanse sojasaus van Nederlandse makelij. En, my god, wat is de sojasaus lekker! De enige sojasaus, die ik tot nu toe geproefd heb, waarvan je mond niet samentrekt van de zoute smaak.
Deze dressing heb ik ook gemaakt met een ander merk sojasaus en dan is hij ook lekker, dus ik zou sowieso zeggen, go for it!….
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten
1 el Japanse sojasaus (geen ketjap)
2 el rijstazijn
Sap en rasp van een halve limoen
1/3 rode peper, zaadjes verwijderd, heel fijn gesneden
Paar takjes koriander, alleen de blaadjes, heel fijn gesneden
Bereiding
Meng alle ingrediënten in een kommetje.
Tip:
Om limoenen, citroenen en sinaasappels te raspen gebruik je bij voorkeur een fijne rasp.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond