Recepten

Asperges met kruidendressing

Asperges met kruidendressing

Asperges zijn heerlijk! Wij eten ze in de lente dan ook vaak. Maar liever niet altijd met de heerlijke, maar ook wel vette, klassieke hollandaisesaus. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een smakelijk alternatief en vond dat in asperges met een kruidendressing. Een onverwacht heerlijke combinatie met voldoende ‘vette’ smaken om de asperge tot zijn recht te laten komen.

Asperges met zalm

Wat mij betreft is asperges met zalm een gouden combinatie. Deze asperges combineren dan ook meer dan goed met de zalm dille & mosterd uit de oven. Meer heb je niet nodig…

Natuurlijk zijn meer combinaties mogelijk… Wat denk je van asperges met pasta, gerookte zalm en Green Goddess dressing, werkelijk goddelijk!

Aspergeseizoen

Traditioneel liep het aspergeseizoen altijd van eind april tot 24 juni. Tegenwoordig wordt deze koningin onder de groenten als vanaf februari geoogst omdat ze ook in kassen heel goed groeien.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 15 minuten

20 asperges (meer of minder kan natuurlijk altijd)

4 eieren

Rucola

4 el olijfolie

1 el witte wijnazijn

2 el citroensap

2 el peterselie, fijn gesneden

3 el dille, fijn gesneden

1 el kappertjes, fijn gesneden

Peper en zout

 

Bereiding

Asperges koken

Schil de asperges, kook ze (beet)gaar in ca.10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperge) en laat uitlekken. Kook ondertussen 4 eieren 8 minuten, laat afkoelen, pel en prak of snijd in kleine stukjes.

Dressing maken

Meng in een kommetje de olijfolie met witte wijnazijn, citroensap, peterselie, dille, kappertje en peper en zout.

Serveren

Leg de inmiddels lauwwarme asperges op een schaal en schenk 2/3 van de dressing over de asperges. Garneer met het ei en rucola. Doe de rest van de dressing in een kannetje om na te schenken.

Heerlijk met zalm uit de oven met citroen en dille

Asperges met kruidendressing

Reageer, je e-mail wordt niet getoond