Recepten

Asperges met gerookte zalm & Green Goddess

Asperges met gerookte zalm & Green Goddess. Asperges… wij kunnen er in het seizoen geen genoeg van krijgen. Al eerder plaatste ik de asperges met kruidendressing, en deze versie is met Green Goddess dressing. Door de romigheid van de avocado past deze saus perfect bij asperges en gerookte zalm. Het gerecht is klaar in 15 minuten dus dat is ook heel fijn.

Als pastasoort heb ik hier fregola gebruikt. Fregola komt oorspronkelijk uit Sardinië en staat ook bekend als Fregula. Het wordt gemaakt van griesmeel. Er is een geroosterde en niet geroosterde variant. De geroosterde variant smaakt wat nootachtig en kook je langer. In dit recept heb ik de niet geroosterde variant gebruikt. Fregola heeft een lekkere rijke smaak.

Fregola is helaas niet zo makkelijk verkrijgbaar. Als alternatief kun je ook kiezen voor:

  • Parelcouscous, ronde korrelpasta gemaakt van tarwe. Lijkt qua vorm precies op fregola.
  • Orzo, pastasoort die lijkt op een rijstkorrel, ook gemaakt van tarwe.

Een van beide is in de goed gesorteerde supermarkten meestal wel verkrijgbaar.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 15 m / bereiding 15 m (excl green goddess)

20 asperges

4 eieren

200 gr gerookte zalm

120 gr fregola, parelcouscous of orzo

Zakje rucola

Paar takjes dille

Paar takjes bieslook, fijn gesneden

Helft van recept Green Goddess dressing (tenzij je van echt lekker veel dressing houdt..)

Zout en peper

 

Asperges zalm pasta Green Goddess

Bereiding

Asperges koken

Schil en kook de asperges in gezouten water (of met groentebouillon) gaar in ca. 8/10 minuten (afhankelijk van de dikte). Kook ze niet helemaal door, zonde van je asperge. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Kook de eieren en prak ze grof. Kook de fregola volgens de aanwijzing op de verpakking en roer er wat olijfolie, zout en peper door.

Leg de asperges op het bord en garneer met de zalm, ei, rucola, fregola, bieslook en dille. Schep er wat green goddess dressing over. Serveer de rest van de dressing in een kannetje.

Asperges zalm fregola green goddess

Reacties

  1. Lies says:

    juni 15th, 2021 at 9:25 am (#)

    Hallo,

    Dit is echt een gerechtje om van te smullen! Mmmm! Ook de green goddess dressing is heerlijk! Bedankt voor dit lekkere recept!

  2. Inge van Duijnhoven says:

    juni 15th, 2021 at 10:44 am (#)

    Dat is leuk om te horen! Bedankt voor het delen 🙂 En de green goddess is ook echt een van mijn favorieten, heerlijk! Fijne dag, hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond