Ansjovis hapje met zoetzuur
Ansjovis hapje met zoetzuur. Onlangs at ik bij een vriendin verse ingelegde ansjovis. Klinkt gek maar ik had het nog nooit geproefd. Ik was meteen verslingerd en dacht daar moet ik een borrelplank mee maken. Dit hapje is te lekker om niks mee te doen. Hoewel deze ansjovis een stevige smaak heeft is het niet te vergelijken met potjes of blikjes ansjovis. Die zijn te sterk van smaak om zo te eten (althans voor mij), maar geven gerechten een enorme smaakboost. Die gebruik ik dus wel heel veel. Voeg een enkele van deze extra zoute klein gesneden ansjovis toe aan bijvoorbeeld je saus of soep en daarmee geef je direct een heerlijke umamismaak aan je gerecht.
Groenten in zoetzuur
De verse ingelegde ansjovis leent zich perfect om te combineren met allerlei zoetzuur. Ik heb er nogal wat van op de site staan. In het artikel ‘Pickles’ heb ik alle links verzameld.
Borrelplank maken
Op een borrelplank kun je natuurlijk een variantie aan hapjes leggen maar een simpele plank met alleen ansjovis, olijven, cornichons, geroosterde paprika en Jalapeño pepers is lekker bij een fris glas witte wijn. Perfect als aperitief.
Ben jij fan van lekkere hapjes maken? Voor een borrelplank, shared dining dish of zomaar tussendoor? Dan zit je hier goed. Gebruik de tag ‘borrel’ of check enkele van de recepten hieronder:
Meer recepten voor borrelhapjes met vis
Oesters met Aziatische dressing
Garnalen in pittige tomatendip
Nog meer recepten voor borrelhapjes
Hapje in een glaasje: Mangosalsa met paprika en tomaat
Ingrediënten
Voor 1 plankje
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten
1 schaaltje verse ingelegde ansjovis (versafdeling supermarkt)
Ca 10 cornichons (kleine augurkjes)
Handje ingelegde schijfjes Jalapeño pepers
1 schaaltje kalamata olijven
2 gegrilde/geroosterde paprika’s
Cocktailprikkers
Reageer, je e-mail wordt niet getoond