Recepten

Aardbeientaart met limoenmeringue

Aardbeientaart met limoenmeringue

Overvloedig, onweerstaanbaar en bijzonder. Anders kan ik deze aardbeientaart met limoenmeringue niet noemen. Want deze taart heeft een lekker dunne krokante bodem gevuld met banketbakkersroom en verse aardbeien. Daar bovenop een dikke laag Italiaans limoenmeringue. Ben je al om?

Het fijne is dat je deze taart heel goed kunt voorbereiden. Zowel de bodem als de banketbakkersroom kun je een dag van tevoren maken. Dan hoef je op de dag zelf alleen de bodem nog te vullen met de crème patissière (of gele room, custard welke naam je er ook aan geeft), aardbeien snijden en erop leggen en afmaken met de limoenmeringue. Deze taart kun je ook maken zonder meringue, zie foto onderaan. Is het ook een plaatje van een taart.

Taart met zomerfruit

Het is een mooie voorjaars- of zomertaart als de aardbeien het lekkerst smaken. Gebruik in het najaar ook gerust bramen, frambozen of ander fruit.

Italiaans meringue

Mijn absolute favoriet onder de meringues. Dik, romig en zacht van smaak. Met meringue heb ik al eerder geëxperimenteerd en ik weet dat je er prima smaken aan toe kunt voegen. Zo ook limoen, dan ontstaat een zoete meringue met een friszure nasmaak die prettig eet in combinatie met de aardbeien en banketbakkersroom. Houd je van zoet op zoet? Gewoon Italiaans meringue maken kan natuurlijk ook.

Basisrecept

Voor deze taart gebruik ik drie basisrecepten: meringue, banketbakkersroom en de tartelette (bodem).

Eetbaar goud

Omdat ik graag eens wilde werken met eetbaar goud heb ik bij Baktotaal online een velletje besteld. Je verwerkt het met een borstelkwastje. Het smaakt verder naar niks maar ziet er wel mooi uit.

Ingrediënten

Voor 1 grote taart of 8 kleine taartjes (zie beschrijving tartelette recept)

300 gr verse aardbeien (grote taart)

Of ca 2,5 aardbei per klein taartje

1 recept tartelette (bodem)

1 recept banketbakkersroom

ca 1/2 recept meringue (kleine taartjes) of 1 recept (grote taart)

Optioneel: eetbaar goud (zie opmerking boven in tekst

Aardbeientaart met limoenmeringue

Banketbakkersroom en verse aardbeien

Klein aardbeientaartje

 

Bereiding

Taartbodem vooraf maken

Maak de bodem en banketbakkersroom gerust een dag van tevoren.

Taart vullen

Grote taart: vul de bodem met banketbakkersroom en strijk glad. Snijd de aardbeien in plakjes en rangschik in cirkels. Schep met een lepel de limoenmeringue op de taart. Gebruik de bolle kant van de lepel om te modelleren. Gebruik eventueel een brander om de meringue te kleuren.

Kleine taartjes: vul de bodem met banketbakkersroom. Spuit met een spuitzak een toefje limoenmeringue in het midden. Snijd de aardbeien in iets dikkere plakjes (de uiteinden gebruik je niet) en plaats rondom de meringue. Gebruik eventueel een brander om de meringue te kleuren.

Taart bewaren

Deze taart kun je een dag bewaren. Het liefst bewaar je deze taart op een koele plek maar niet in de koelkast. Dan wordt de bodem wat zacht.

Taart voor 6 / 8 personen

Reageer, je e-mail wordt niet getoond