Aardbeientaart met banketbakkersroom
Deze aardbeientaart met banketbakkersroom is de eenvoudige variant op de aardbeientaart met limoenmeringue die al een tijdje op de site staat. Het maken van Italiaans meringue schrikt sommige mensen af. Daarom wilde ik de taart zonder meringue ook met jullie delen. Hij is puur met aardbeien heerlijk maar een lik slagroom erop is natuurlijk ook lekker.
Zelf banketbakkersroom maken
Het is makkelijker dan je denkt. Mijn recept is ‘foolproof’ en kan eigenlijk niet mislukken. Probeer het eens en je koopt nooit meer een pakje…
Een krokante bodem
De zanddeeg bodem van deze aardbeientaart met banketbakkersroom is lekker dun en krokant. Ik gebruik een bakring waar gaatjes in zitten. De overtollige lucht kan zo goed ontsnappen en dat zorgt voor een extra krokant resultaat. In het recept van de tartelette vertel ik er alles over.
Lekkere taart recepten
Op de site staan meer lekkere recepten voor taart. Wat denk je van
Cake met nectarines en amandelen (het is eigenlijk een ‘taart’cake)
Rozen en citroen meringue taart
Worteltaart met noten en citroenglazuur
Ingrediënten
Voor ca 6 personen
Voorbereiding 45 minuten / bereiding 50 minuten
Ca 300 gr aardbeien
Optioneel: poedersuiker of slagroom
juni 30th, 2021 at 12:27 pm (#)
Wat ziet er dat weer heerlijk uit. Volgens mij heb ik nog ergens van die minivormpjes liggen. Ik ga eens kijken of ik een koolhydraatarme variant kan knutselen. En dan over de top met aardbeien én limoen merengue!
juli 1st, 2021 at 9:31 am (#)
Goed idee, hij is namelijk heel erg lekker… 😉
juni 30th, 2021 at 6:49 pm (#)
Dag Inge
Help me eens op weg, ben geen bakdeskundige, wil wel graag de taart maken.
Ik moet dus n bakfunctie met gaatjes kopen en zet je deze dan op n bodem???
juli 1st, 2021 at 9:37 am (#)
Hallo Mieke, je gebruikt inderdaad een bakring. Dat is een ring met gaatjes zodat het vocht goed weg kan. Je legt verder alleen een vel bakpapier op een bakplaat. Dit dient als bodem, geloof me het werkt perfect. In het recept van de aardbeientaart staat een link naar het zanddeegrecept, de ‘tartelette’. In dat recept leg ik precies uit hoe je de ring gebruikt. En je vind een link waar je eventueel zo’n ring kunt kopen. Succes! Hartelijke groet, Inge