Aardbeienijs met marshmallows
Als je eens ander aardbeienijs wil maken zou ik zeker deze proberen. Dit yoghurt aardbeienijs met marshmallows is een beetje gek maar wel heel lekker. De spekjes blijven namelijk een beetje ‘chewy’ in het bevroren ijs. Ik voegde er ook nog gevriesdroogd fruit aan toe en wil je helemaal los gaan kun je er ook nog stukjes meringue in doen… Need I say more… En bovendien kun je dit ijs perfect maken in een Ninja Creami, ook heel fijn…
Snel ijs maken zonder ijsmachine
Dit recept is ontstaan uit het aardbeienijs wat ik vorig jaar maakte. Een snel ijsje wat je maakt in een blender. Best prima ijs hoor maar niet te vergelijken met ijs uit een ijsmachine. Wat ik vooral jammer vindt is dat je ijs uit een blender niet goed in kunt vriezen. Er ontstaan ijskristallen en dat eet niet prettig. Maar de smaak van dit gekke ijs was zo goed dat ik er een ijsmachine variant van wilde maken.
IJsmachine of Ninja Creami kopen?
Je koopt ze tegenwoordig voor een paar tientjes dus daarvoor hoef je het niet te laten. En anders leen je er eentje… Kun je wat experimenteren voordat je besluit of je zo’n machine zelf aan wilt schaffen. Overweeg ook zeker een Ninja Creami, echt de beste aankoop sinds lang.. Je kunt er perfect ijs mee maken en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Druivensuiker of dextrose
In dit recept gebruik ik naast gewone suiker ook druivensuiker. Dat zorgt ervoor dat er minder kristallen ontstaan en dat het ijs smeuïger wordt (Ninja Creami alleen suiker, dat ijs heeft geen kristallen). Daarnaast is druivensuiker minder zoet dan gewone suiker en dat vind ik ook fijn. Druivensuiker koop je bij de betere drogist of online. Dextrose is een andere naam voor druivensuiker. Het blijft erg lang goed.
Meer ijs recepten
Inmiddels heb ik best wat op de site staan. Wat dacht je van:
Of ga los met dit Tonkabonenijs
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 25 minuten (draaitijd ijsmachine) of 5 minuten met de Ninja Creami
Voor de ijsmachine:
1 el citroensap
70 gr fijne kristalsuiker
25 gr druivensuiker
125 gr aardbeien, schoongemaakt in stukjes
150 gr slagroom
1 tl vanille-extract
150 gr Griekse yoghurt
25 gr (mix van) mini-marshmallows (bij de bakproducten), gedroogd rood fruit* en meringues (kleine of in stukjes)
Voor de Ninja Creami:
1 el citroensap
80 gr fijne kristalsuiker
125 gr aardbeien, schoongemaakt in stukjes
125 gr slagroom
1 tl vanille-extract
150 gr Griekse yoghurt
25 gr (mix van) mini-marshmallows (bij de bakproducten), gedroogd rood fruit* en meringues (kleine of in stukjes)
*Gedroogd rood fruit koop je in kleine bakjes bij de supermarkt. Gebruik geen stukjes vers fruit want dat wordt ijzig door het hoge watergehalte. Kun je het niet vinden? Gebruik dan evt een paar pure chocoladedruppels (bakproducten), ook lekker.
Bereiding
Werkwijze ijsmachine:
Tip vooraf: Koel het bakje van de ijsmachine een uur terug in de vriezer.
Doe het citroensap, kristalsuiker, druivensuiker en aardbeien in een pannetje en verwarm tot de suiker helemaal gesmolten is. Mix met een staafmixer tot een glad geheel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Slagroom en yoghurt mengen
Klop de slagroom lobbig en roer het vanille-extract en een kwart van de yoghurt erdoor. Meng daarna de rest van de yoghurt en dan het aardbeienmengsel erdoor.
IJs in de ijsmachine
Zet de ijsmachine aan en giet het mengsel in de machine. Laat draaien tot het een stevige massa is. Doe er op het laatste moment de marshmallows, stukjes gedroogd fruit en eventueel meringues in. Stort zodra alles gemengd is het ijs in een plastic bak en zet in de vriezer. Of serveer meteen.
Werkwijze Ninja Creami:
Doe het citroensap, kristalsuiker en aardbeien in een pannetje en verwarm tot de suiker helemaal gesmolten is. Mix met een staafmixer tot een glad geheel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de slagroom, yoghurt en vanille extract erdoor. Zet de beker in de vriezer. Laat minimaal 24 uur bevriezen. Draai op de stand ‘ice cream’. Je hebt waarschijnlijk geen re-spin nodig. Meng de spekjes etc met de knop ‘extra’s’.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond