Recepten

Aardappelen uit de oven

Aardappelen uit de oven

Deze aardappelen uit de oven zijn hier favoriet. Omdat ze heerlijk zijn, makkelijk te combineren, en weinig moeite kosten. Fijn op drukke en luie dagen… Ze combineren lekker met wortels en kip uit de oven. Je schuift het er allemaal zo in. Slechts 10 minuten voorbereiden en de oven doet de rest. Een lekkere salade erbij en jij bent klaar…

In dit recept heb ik roodschil aardappelen gebruikt. Het velletje kleurt dan zo heerlijk bruin. Je kunt gewoon gedroogde kruiden gebruiken. Dat werkt prima, en is fijn als je geen tijd hebt, of echt geen zin om te koken. Steek, als je het hebt liggen, er nog een lekker takje verse kruiden tussen voor extra aroma.

Neem voor deze aardappelen uit de oven in ieder geval vastkokende aardappelen. Die vallen niet snel uit elkaar.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 5 (of 15) minuten / oventijd 35 minuten

750 gr aardappelen (roodschil of andere (half)vastkokende soort)

2 el olijfolie

1 el Italiaanse kruiden (gedroogd)

1 tl tijm (gedroogd)

¼ tl cayennepeper

¼ tl paprikapoeder

Peper en grof zeezout

Aardappelen uit de oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.

Was de aardappelen en snijd ze in parten (niet schillen).

Tip: als je 10 minuten extra tijd hebt doe dan ook deze stap. De aardappelen worden nog krokanter. Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten in gezouten water. Giet af en kook droog. Schud een paar keer flink om. Dan ontstaan er korrelige randjes. Dat is extra lekker omdat deze randjes juist zo heerlijk krokant worden in de oven.

Maak in een grote mengkom een mengsel van de olie, kruiden, specerijen, peper en flink grof zeezout. Doe de aardappelen in de kom en meng goed. Spreid de aardappelen uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en rooster 30/45 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Aardappelen uit de oven

 

Reageer, je e-mail wordt niet getoond