Uit de oude doos: mijn vader viert Carnaval

1 2 3 4 komt er nog wat van!

1 2 3 4 komt er nog wat van! Carnaval, you hate it, or you love it, soms lijkt er geen tussenweg. Aankomende week barst het feest hier weer los. En niet alleen zuiderlingen vieren Carnaval! Hele groepen uit het Oosten en Westen van ons land komen het meevieren. En die mensen moeten ook allemaal eten…

Zo zat, lang geleden toen mijn ouders net het café in Nuenen verruild hadden voor een restaurant in Eindhoven, de zaak helemaal vol met een groep Tukkers. Ze waren uitgelaten, lollig en luidruchtig. En drank maakt hongerig dus er moest eten komen!

Zweet op het voorhoofd

Nou had mijn vader de kok die dag vrijgegeven onder het mom van ‘die paar klanten met Carnaval help ik zelf wel’ dus hij voelde zich wat overvallen door die grote groep die de zaak  kwam binnenvallen. De bestellingen regen zich in ijltempo aaneen tot een lange sliert bonnen. En hoe hij ook zijn best deed, een volle zaak in je eentje te eten geven, dat kost tijd..

Honger!

In de open keuken wiste mijn vader zich met grote regelmaat het zweet van zijn voorhoofd. Toen op de eerste tafels de schaaltjes met groenten werden neergezet kiepte een boom van een jongen een schaaltje met erwtjes zonder pardon om en begon van de tafel te eten. Dat was het sein voor de rest van de tafel om mes en vork op te pakken en flink op de tafel de slaan, 1,2,3,4 komt er nog wat van! 5,6,7 we wachten al zo lang!

En binnen 10 seconden sloten alle andere tafels aan en zongen 80 hongerige mensen ‘1,2,3,4 KOMT ER NOG WAT VAN! 5,6,7 WE WACHTEN AL ZO LANG!!’ Hilarisch!… behalve voor mijn vader dan…

Uiteindelijk heeft iedereen genoten van biefstukken, satés, frietjes én groenten. Jarenlang kwam dezelfde groep met Carnaval terug naar het restaurant en probeerde mijn vader op stang te jagen. Hij was alleen wel beter voorbereid!

2 soorten erwtensoep

Van erwtjes maak ik tegenwoordig alleen maar soep of ik gooi ze bij een haastige maaltijd in een stoofpotje. Daarom heb ik twee varianten van erwtensoep voor je. Een doperwtjessoep met een schuimkraagje, en een robuuste vegetarische.

foto uit de oude doos: mijn vader viert Carnaval

Reageer, je e-mail wordt niet getoond